Дезінфекція на м'ясопереробних підприємствах

Дезінфекція на м'ясопереробних підприємствах

Дезінфекція на м'ясопереробних підприємствах- є одним із заходів в загальній системі санітарно - гігієнічних заходів по запобіганню м'ясопродуктів від забруднень мікробами, а також служить цілям попередити поширення інфекцій під час вступу на забій тварин, хворих на заразні захворювання. Дезінфекцію проводять спеціально виділені робочі. Контроль за дезінфекцією здійснює ветеринарна служба підприємства. Про що проводяться дезінфекція роблять запис у спеціальному журналі. Застосовувані на м'ясопереробних підприємствах дезінфікуючі засоби не повинні бути токсичними для людей, не повинні мати стійкого запаху і забарвлення, не псувати обладнання, діяти при високій вологості і різних температурах. Дезінфектори і санітари повинні проводити дезінфекцію в щільній одязі, забезпеченою капюшоном, і в протигазі. Без протигаза неприпустимо працювати з хлором і формальдегідом, а без захисних окулярів - з їдким натром і сернокарболовой сумішшю. Перед обробкою приміщення його необхідно зволожувати слабким дезинфікуючим розчином або водою і тільки після цього проводити механічну очистку.

Камери звільняють від вантажу та інвентарю, розморожують їх і очищають від забруднень. Після такої підготовки проводять дезінфекцію. Дезінфікуючі розчини наносять на стіни, стелю та підлогу з пульверизатора, або пензлем. Крім камери обробляють коридори і сходові клітки. Камери після дезінфекції закривають на 2 години, потім провітрюють і просушують. У висновку проводиться побілка стін і промивання статі. Інвентар, завезений з камери, також піддається дезінфекції. Кращими дезинфектантами проти цвілі також вважаються Хлорвмісні препарати. (Септомакс) Обробку камер можна проводити при температурі - 4 º С і вище.

Ефективність дезинфекції визначають бактеріологічними дослідженням змивів із стін, підлоги і проб з повітряного середовища камери. Показником задовільної обробки є проростання одиничної колонії плісняви на 1 см2 середовища.

Успішне проведення дезинфекційних заходів на м'ясопереробних підприємствах визначається станом забезпеченості цих підприємств високоефективними препаратами, їх асортиментом і відповідністю сучасним вимогам.

Posted on 2020-01-13 Статті 0 333

Оставить свой комментарийLeave a Reply

Архивы блогов

Категории блогов

Последние комментарии

Без комментариев

Поиск по блогам

Recently Viewed

No products

Menu

Сравнение 0