You cannot place a new order from your country. United States

Дезінфекція в стоматології

Дезінфекція в стоматології

                      Особливості дезінфекційного режиму при обробці кабінетів стоматології

Різниця вимог до обробки поверхонь кабінетів терапевтичної стоматології визначається розмежуванням робочого простору приміщення на зону лікування (суворого режиму) і зону загальнолікарняного режиму. Вибір режиму дезінфекції проводять по найбільш стійким мікроорганізмам - між вірусами або грибами роду Candida. Бажано, щоб засіб не мав різкого запаху і не коррозіровать обладнання. Поточне прибирання проводиться щодня, не рідше двох разів на день, генеральна - один раз на місяць, з використанням дезінфікуючих засобів по режимам, ефективним відносно вегетативних форм бактерій.

         Дезінфекція поверхонь в зоні лікування стоматологічного кабінету в присутності пацієнта.

Дезінфекція поверхонь в зоні лікування (столик для інструментів, кнопки управління, клавіатура, повітряний пістолет, світильник, плювальниця, підголівник і підлокітники стоматологічного крісла) проводиться після кожного пацієнта, в кінці зміни і в міру забруднення. Допускається в присутності пацієнта проводити дезінфекцію поверхонь предметів, що знаходяться в зоні лікування, за умови використання дезінфікуючих засобів, що не володіють дратівливим і сенсибілізуючої дії, дозволених до застосування в установленому порядку і з урахуванням методичних рекомендацій виробника дезінфекційних засобів.

                     Зберігання дезінфікуючих засобів на складі в коробках (заводська упаковка)

Дезінфекційні засоби зберігаються в тарі (упаковці) постачальника з етикеткою в умовах, регламентованих нормативними документами. Тарна етикетка зберігається весь період зберігання (реалізації) дезінфекційного засобу. Фасування та приготування робочих розчинів дезінфекційних засобів проводять в спеціальному приміщенні, обладнаному припливно-витяжною вентиляцією. Зберігання особистих речей, харчових продуктів, присутність сторонніх осіб, прийом їжі, куріння в цих приміщеннях не допускаються.

  Контроль якості передстерилізаційного очищення і дезінфекції виробів медичного призначення.

Процес організації та проведення контролю за якістю дезінфекції та передстерилізаційного очищення визначено в «Методичні вказівки з дезінфекції, передстерилізаційного очищення і стерилізації виробів медичного призначення». Організовує процес дезінфекції та передстерилізаційного очищення і керує ним, як правило, головна медична сестра, проводять - старші медичні сестри структурних відділень і централізованих стерилізаційних. Контроль за якістю дезінфекції здійснюється щомісяця, методом змивів з поверхонь виробів медичного призначення до проведення дезінфекції та після неї. Контроль за якістю передстерилізаційного очищення, проводять щодня в централізованих стерилізаційних (ЦС) і не рідше 1 разу на тиждень - у відділеннях, шляхом постановки азопірамової або амідопіринової проби на наявність залишкових кількостей крові; фенолфталеїнової проби на наявність залишкових кількостей лужних компонентів миючих засобів. Про якість дезінфекції після її проведення судять по відсутності на виробах медичного призначення золотистого стафілокока, синьогнійної палички та бактерій групи кишкової палички. Якість передстерилізаційного очищення оцінюють за відсутності або наявності слідів крові або залишкових лужних компонентів миючих засобів. При позитивній пробі на якість передстерилізаційного очищення, вся група контрольованих виробів, з якої відбирали контроль, піддається повторної очистки до отримання негативних результатів.

Posted on 2018-08-07 Статті 365

Related articles

Дезінфекція на підприємствах харчової промисловості

Невід'ємна частина технологічного процесу на будь-якому етапі виробництва, мийка та дезінфекція.

Дезінфекція при вірусному гепатиті А

Після виявлення хворого на вірусний гепатит

КлінДез 401- методичні вказівки

Щодо застосування засобу мийного з дезінфікуючим ефектом «КлінДез 401» («Clean&Dez 401») з метою дезінфекції та...

Категории блогов

Последние комментарии

Без комментариев

Поиск по блогам

Recently Viewed

No products

Menu